Zahvaljujući Bebiću i Garifulu, Franjo Opačak dolazi u Hvar

Tekst o mladom Franji Opačku, svjetskom prvaku u prihvatilištu za beskućnike, objavljen u Glasu Slavonije, potaknuo je mnoge da ponude svoju pomoć. Impuls za pomoć mladiću čiju su tešku životnu priču prenijeli gotovo svi hrvatski mediji dobio je i hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić, inače uvijek spreman da se uključi na slične javne pozive u pomoć potrebitima.
Zajedno s poznatim hvarskim ugostiteljem Ivanom Gospodnetićem Garifulom, koji se već uključivao u brojne humanitarne akcije, Pjerino Bebić ponudio je Franji Opačku moguće rješenje njegovih egzistencijalnih problema. Kako je u izjavi za hvarski radio Free For potvrdio Ivan Gospodnetić, svjetskom prvaku u taekwondou nudi se posao konobara u Sportskom centru „Gariful“ te mogućnost da s djecom u Centru igra nogomet i bavi se sportom. „U Hvaru nemamo taekwondo klub u kojem će moći trenirati, ali možda ćemo ići u tom pravcu da u školi napravimo nešto pa bi Franjo mogao djecu malo učiti“, rekao je Gospodnetić, gradski vijećnik Bebićeve Dice s pjace, iskazavši spremnost da pomognu svima kojima je pomoć potrebna. Najavljena je i mogućnost osnivanja novog sportskog kluba u Lucićevom gradu, no o tome je, kaže, još rano govoriti obzirom da se još dogovaraju detalje s Franjom. Gradonačelnik Bebić još nije bio spreman davati izjave dok stvari ne budu potpuno poznate, opečen, prema vlastitim riječima, situacijom s Mirjanom Lučić.
Sam Franjo Opačak je u jučerašnjoj izjavi za medije potvrdio da je od brojnih ponuda izabrao ovu gradonačelnika Bebića i Ivana Gospodnetića. „Objeručke sam prihvatio ponudu jer je najkonkretnija, a uključuje smještaj, posao i treniranje u klubu, što sam oduvijek htio”, prenosi Glas SlavonijeFranjine riječi. U tekstu se još navode i brojne ponude za pomoć stigle nakon objavljivanja priče o ovom vrhunskom sportašu (višestruki je dobitnik zlatnih i drugih odličja na državnim i svjetskim natjecanjima, kao i ponosni vlasnike titule svjetskog prvaka prošle godine u taekwondou) kojeg su teške životne okolnosti zaustavile na samom početku uspješne sportske karijere. Nadamo se, samo privremeno.
Za OH: Katija Vučetić
Izvor: www.otok-hvar.com

Facebook
WhatsApp
Twitter

POVEZANO