30 ronilaca izvuklo 7 tona smeća iz hvarskog podmorja

Četiri tone smeća izvađene iz hvarske luke i tri tone iz podmorja ACI marine Palmižana rezultat su dvodnevne međunarodne ekološke akcije Plava čistka koja se treću godinu, na inicijativu i u organizaciji Ronilačkog centra Aqualis / Viking i uz potporu i suorganizaciju Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara, održava povodom Dana grada.

Trideset iskusnih ronilaca volontera iz Hrvatske, Njemačke, Belgije, Nizozemske, Češke, Mađarske, Grčke i SAD-a sudjelovalo je u akciji u kojoj se tijekom subote čistilo podmorje gradske luke, a u nedjelju ACI Marina Palmižana. Uz Ronilački centar Aqualis / Viking koji je osigurao ronilačku opremu i dva broda, u akciji je sudjelovalo 15 volontera Gradskog odbora Crvenog križa Hvar koji je pribavio i dnevni obrok za sudionike. Nautic centar Hvar s dva broda osiguravao je i koordinirao akciju na moru zajedno s hvarskom ispostavom Lučke kapetanije, dok se Komunalno Hvar pobrinulo za prihvat i odvoz smeća. ACI marina Palmižana osigurala je završnu večeru za sudionike, a njihovi djelatnici i osobno su sudjelovali u čišćenju. Akciji su se pridružila i dva volontera Javne ustanove „More i krš“.

Organizatori zahvaljuju svim sudionicima i suradnicima, kao svima koji su na bilo koji način potpomogli hvarsku Plavu čistku (članovima UPA Rostrum iz Splita koji su se sami javili par dana prije početka same akcije i dali svoj vrijedan doprinos te Nautica baru i Aloha baru koji su samoinicijativno iznenadili vrijedne ronioce toplim čajem) te najavljuju nove akcije u sljedećoj godini.

 Protected with SiteGuarding.com Antivirus